Z hlavného mesta SR do metropoly Ukrajiny letecky štyrikrát týždenne

01.03.2013 Bratislava

Bratislava 1. marca (TASR) - Ukrajinská letecká spoločnosť Air Onix dnes slávnostne otvorila pravidelné letecké spojenie medzi Bratislavou a Kyjevom. Lietať sa bude štyrikrát týždenne, a to v pondelok, v stredu, v piatok a v nedeľu.

Hlavné mesto SR Bratislava tak získala po siedmich rokoch opäť priame letecké spojenie s hlavným mestom Ukrajiny Kyjevom.

Aerolínie Air Onix sa pri otváraní medzinárodnej pravidelnej linky do strednej Európy rozhodli pre Letisko Bratislava ako pre prvé spomedzi letísk Európskej únie.

Štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR František Palko podčiarkol význam nového leteckého spojenia, ktoré prispeje k ďalšiemu rozvoju vzájomných vzťahov medzi oboma krajinami, no najmä v oblasti cestovného ruchu. Záujem Ukrajincov o Slovensko neustále rastie, o čom svedčí aj stúpajúci počet návštevníkov z tejto krajiny na Slovensku. Napríklad v roku 2011 pricestovalo na Slovensko o 38 % Ukrajincov viac ako rok predtým a predbežné štatistiky ukazujú nárast aj v minulom roku.

Veľvyslanci oboch krajín Pavol Hamžík a Oleh Havaši potvrdili tento trend, pričom sa očakáva, že nárasty budú podstatne vyššie vzhľadom na liberalizáciu vízového režimu uplatňovaného Slovenskom voči Ukrajine.
 

Vyberte región